Jordgubbstårta

Hemma från en varm, solig och rolig dag på landet. Jag har solat, läst ut min bok Eldens hemlighet + börjat på en ny, 14 år till salu, badat i havet två gånger - en gång innan lunch och en gång på eftermiddagen/kvällen. Det var 13 grader i vattnet men väldans friskt. Lekt med bebiskusinerna också såklart. Och nu ska jag läsa bloggar.


Jordgubbstårta bjöds det på. Duktiga mormor hade fixat. Grattis i efterskott förresten!

(12 dagar kvar till sommarlov)

Alla mammors dag

Idag är det Mors dag, glöm inte det. Jag, mamma och lillasyster ska åka ut till landet och fira bland annat mors dag men mest mormors födelsedag. Morbror + familj och moster + familj finns även där. Så kul att umgås med familjen och släkten så ofta.
Idag ska det bli 30 grader! Med det betyder massvis med sol, bad i havet, solskyddsfaktor 50, svala kläder, stråhatt, läsning med mera. Trevligt som bara den.


Det verkar lovande för hela Sverige. "Soligt väder, soligt väder, soligt väder" osv.

(12 dagar kvar till sommarlov)

Final i Robinson

Moster och H (Ivves föräldrar) stannade och åt middag - grilld fläskfilé, gottis. Den här lördagen har varit hur bra som helst. Jag har badat i sjön med Ivve, blivit brun och fått bikinilinjer och haft ett härligt sällskap med mig hela dagen. Allmänt trevligt bara.
Nu blir det final i Robinson med familjen. Mys.

Överdrivet söt!

(13 dagar kvar till sommarlov)


Barnvakt

Lilla kusinen Ivar är på besök. De flyttar idag, så att det blir lite svårt att ta med en bebis hela tiden. Så han är välkommen hit. Vi har gått en runda vid sjön och lekt i lekparken. Nu sover sötnosen och jag ska ut och sola. Gud vad härligt väder det är, eller hur?



Ivve gillade rutschkanan mest. Gullis!

(13 dagar kvar till sommarlov)


Vita blusar & ljusa jeansshorts

Det blev en minirunda i centrum. Hann gå till Zara där det fanns massor med härliga sommarplagg. Mest blusar. Vita. Och shorts fanns det också, i jeansmaterial. Fick alltså med mig tre stycken blusar/tunikor och ett par jeansshorts. Super! Tack pappis. :) 


Lite slitna och slappa jeansshorts - 299 kronor. Blus (högst upp) - 299 kronor. Tunika 1 (längst ner till vänster) - 279 kronor. Tunika 2 - 299 kronor.

Passar jättebra nu till sommaren tycker jag. Vad tycker ni?

(14 dagar kvar till sommarlov)

Underbara helg

Yes, idag är det fredag och det betyder helg! Vi fick sluta 25 minuter tidigare, skönt va? Och vädret visar den vackra sidan idag också, lovely. Kanske borde gå ut och njuta av solen?
Jag hoppas på att jag och paps kan åka till centrum när han kommer hem. Bland annat behövs jeansshorts, blusar och gladiatorskor konsumeras... Får se hur det blir.
Hjärnan är tom på bloggideér och jag har inget intressant att skriva. Så vi ses senare!


Julia <3 sol och klarblå himmel.

(14 dagar kvar till sommarlov)

Jag tävlar...


...Om ett jävligt snyggt armband. Snälla, vinn inte någon annan. I really want this! ;) 

Nya armbandet

Mitt armband som jag köpte i Vaxholm förra veckan invegs idag.


Svart tröja från Kookaï, favvojeansen köpta på Dr Denim, svarta skor från Fred Perry och armbandet kommer från märket Pearls for girls.

En närmare titt på armbandet. Vad tycks? :)

(15 dagar kvar till sommarlov)


Härlig skoldag

Skoldagen har inte precis varit ansträngande, vi hade matte i 30 minuter innan vi tog tåget till musikalen som niorna hade gjort (ja, jag såg den igår också men denna gång var det med skolan). När den var slut så åkte vi hem igen, åt lunch och hade Elevtid och EQ innan vi slutade. Alltså har vi bara haft 2 ½ lektioner. Men ändå är jag helt slut. Så himla trött. Jag kommer somna när som helst... *snark*


Bild från igår kväll (samma musikal som skolan såg idag).

(15 dagar kvar till sommarlov)

Nedräkning till sommarlovet

Vicke har precis gått hem. Hon berättade om sin Kina-resa och så tog vi lite bilder. Är hur trött som helst, orkar inte göra någonting känns det som. I alla fall, ikväll ska jag kolla på musikal som niorna har gjort (bl.a syster). Efter det skulle det tydligen bli "mingel"...


Vicke på studsmattan förra sommaren (ja, det regnade).

Nedräkning till sommarlovet. Håll ut nu, det är bara någon vecka kvar. Jag kommer skriva i bloggen varje dag hur många dagar det är kvar till avslutningen. Kanske det går snabbare då? Eller inte, tvärtom...

(16 dagar kvar till sommarlov)

I jakt på gladiatorsandaler



Har letat efter gladiatorsandaler ett tag nu. Har hittat favoriterna på Zara, får försöka hinna med att åka in till centrum snart så att de inte tar slut, men jag undrar om jag hinner det. Alla helger fram till sommarlovet är fullproppade för min del... Men det är roliga grejer som händer så jag ser fram emot allting!
Vad tycker ni om de populära gladiatorna? Hiss eller diss?

Vicke is home

Tisdag. Vicke har kommit hem! Jippi. :D

Skoldagen var tråk som vanligt på tisdagar. När jag kom hem satte jag mig ute i värmen och gjorde hemkunskapen & franskan. Ska göra NO:n också så är jag klar med alla läxor denna vecka. Skönt va?


De underbara syrenerna doftar lika gott som de ser ut.

FRIDA-läsning

Som en liten avslutning på denna måndag tänkte jag lägga mig och läsa nya FRIDA som damp ner i brevlådan idag. Jag passar på att säga sov gott redan nu, sista inlägget för idag. Hugs!


Bikiniguide i det här numret också. Like it. ;) 

Bad med Astrid

Efter en tröttsam skoldag så hämtade jag och Astrid lillasyster (lovade mamma & pappa igår), och gick ner till vattnet för att bada. Det har ju varit sommarvärme idag. Underbart skönt. Har gått i shorts och ballerinaskor, outfit kommer senare. Vattnet var faktiskt inte så himla kallt, och med det menar jag inte att det var varmt heller. Men det var uppfriskande. Och vi hade kul också. Hoppade, simmade och plaskade, hihi.


Jag hoppar i vattnet och söker efter stegen... Hihi, första gången var det kallare än de andra.

PLUMS! Fråga mig inte vad Astrid gör, hahaha.

Vi vid vattnet.

På vägen hem gick vi förbi hästarna. De hade fått ett urgulligt föl. (Fotograf: Astrid)

IKVÄLL KOMMER VICKE HEM! Hon har varit i Kina i 10 dagar och ååh vad jag saknar henne!

Träningssöndag

När vi kom hem från en mysig dag med moster och hennes familj så bar det av direkt till löparspåret. Efter det - direkt till Friskis. Härligt härligt.
Tror jag ska lägga mig och läsa en stund innan jag går och lägger mig. Boken, Eldens Hemlighet, är så bra och spännande.


Rosa jacka + skor från Nike. Vitt linne från Adidas och svarta träningstights från SOC.


Stiligt Monki


Tänk er dessa två snyggingar i sommar. Tillsammans med en lös tisha instoppad i ett par lagom höga, lite slitna jeansshorts. Och på fötterna har du ett par snygga heels. Och så massa armband såklart. Oh så snyggt!

Enkelt


Blus med små volangdetaljer kommer från Sisley, favvojeansen kommer från Dr Denim.

En enkel och skön outfit alltså. Nu måste vi dra oss. Kram!

Nyvaken

God morgon söndag!
Denna dag kommer bli supermysig tror jag. Vid tolv åker familjen in till stan för att fixa en grej och sen ska vi till moster Bella. Där ska vi kolla på deras nya lägenhet och ta en fika. Mys. Känns som om det var evigheter sen jag träffade dem, men egentligen var det nog förrförra helgen, hehe... Saknar ju Ivve så himla mycket!
Innan jag åker kanske jag hinner slänga in en outfit eller något, det var ju länge sen sist.
Ha en bra söndag!


Hoppas det inte blir regn framåt dagen. Man anar ju några mörka moln...

Sommarens must-haves



Hoppas att jag och pappa hinner åka till centrum eller stan nästa helg. Vill uppdatera sommargarderoben lite. Gladiatorsandaler, jeansshort och blusar står först på listan. We like summer, right?

Ikväll är det Robinson

Hemma från en heldag på stan. Syrran hittade en ursnygg klänning i Sturegallerian. Lite avundsjuk är jag allt... Ska mysa hemma ikväll, framför Robinson såklart. Och till middag blir det grillat - grillpremiär för min del. Älskar grillat kött, och jag tror att jag inte är ensam eller?


En nyckelpiga på en maskros. Tagen i onsdags. (Bilden har inget att göra med inlägget).

Mot stora staden

Har tränat, duschat och ätit flingor till lunch. Nu är det huvudstaden som gäller. Ska hjälpa storsyrran att leta balklänning. Ha en superskön lördag!
P.S; Svarar på kommentarer när jag kommer hem, hinner inte nu.



Håll dig varm


Så underbara. Jag älskar båda två. Den gråa tycker jag mest om för att den liknar en sån där kofta som man kan slänga på sig när man känner sig lite frusen, och ändå bli snygg. Lite slapp modell och det gillar jag. Vad jag gillar mindre? Tja, priset är några hundralappar för höga - 1599 kronor från märket Thomas Burberry. Den gräddvita sötnosen kommer från Koola Anna och kostar 499 kronor. Betydligt mycket billigare. Vilken är din favorit?

Lookbook forever21



Titta så bra forever21 har lyckats. Jag älskar färgerna och miljlön. Har blivit lite kär i volangklänning med färgglada blommönster på, hur fin är inte den? Detta gillas. Tummen upp! Eller vad säger ni?

Duvnäs Gård

Har blivit sjuk igen. Trött och huvudvärk, jippi liksom.
Idag har vi i alla fall varit på Duvnäs Gård, ett ställe där det finns konst och ett mysigt lunchställe/café. Vi kollade på tavlorna först sedan åt vi lunch och fika, hur gott som helst.
På vägen hem började huvudvärken men det var ju trevligt att få komma ut lite idag.


Mysig uteplats (vi satt dock inne pga det dåliga vädret).

Varmrätt: Urgod lammytterfilé med potatismos och sallad. Gott som bara den!

Efterrätt; Chokladtryffel tårtbit med grädde. Även den var sjukt god (och mäktig).


Shopping i Vaxholm

Här ser ni vad jag köpte i Vaxholm-stad.


Tidningar, såklart... Sofis Mode och CHIC som jag och Astrid började läsa direkt när vi kom hem.

Till naglarna. Nagelbandsolja och nagelstärkare. Vem vill inte ha starka och mjuka naglar till sommaren?

Och sist ett supergulligt armband med söta berlocker på.

En lång dag

Nu är jag hemma från en lång dag. Vandringen var sådär, jag och Astrid hade lite tråkigt men det blev bättre när vi kom till ett ställe där vi åt middag och hjälpte småbarnen i lekparken. Låter kanske inte speciellt roligt, men det var det. Trött och sliten känner jag mig nu och kommer nog däcka i sängen tidigt ikväll.
Förresten, bilderna vi tog igår kommer ni inte se på bloggen ännu, hann inte ladda upp de här. Men förhoppningsvis skickar Astrid de snart så ni får hålla ut ett litet tag.
Visar bilder från min kamera från igår och idag.


Igår i väntan på bussen.

Vaxholm är så fint och litet. Gammaldags också, så sött ju!

Bästis leker skyltdocka, hehe...

Jag fullkomligt älskar Astrid magkorta tröja från Monki. Love, love, love!

Natthimmel och frestande hav. Visst vill man bara hoppa i?

Skönt att bara sitta vid vattnet och prata om allt med gullungen.

Jag på bryggan.

Kollade igenom bilderna och kollade på Titanic.

Söt bild på Asse.

Både Astrid och jag har alltid kameran i högsta hugg...

Hihi... skratt och flams as usual.


Fotoshot with Astrid

Hej på er! Fyra och en halv dagars helg med massor med roligheter. Skönt eller hur?
När vi hade slutat (klockan 11.15) åkte jag och Astrid in till Vaxholm. Där gick vi runt, fikade och jag shoppade även lite som ni får se imorgon när jag kommer hem.
Nu har vi precis varit nere vid vattnet och tagit hundratals bilder med systemkameran, även det kommer jag troligtvis visa ikväll/imorgon. Riktigt kul var det i alla fall!
Nu; ladda upp bilderna. Hörs snart!

Mer blommor





I brist på text visar jag lite bilder som jag fotat under dagarna.

Desperate Housewives börjar om en kvart så det är klart man ska se det, va? Har även packat inför imorgon och övat lite till redovisningen. En mysig och solig långhelg är allt som behövs för att väcka Julia i liv igen. :P

Tisdag

Fjuh, jag klarade ännu en tisdag. Gillar inte dessa dagar. Tråkiga lektioner och det hela gör inte saken bättre med att det är början på veckan.
Imorgon är det som tur halvdag, så vi har bara tre lektioner och slutar därför 11.15. Då sticker jag och Astrid in till Vaxholm, tar en fika och strosar runt lite på gatorna där. Hade tänkt leta efter armband och någon blus. Jättemysigt blir det i alla fall. På torsdagen väntar en "långvandring" med Astrid och hennes familj + familjevänner. Ska bli lite spännande.
Läxorna är gjorda och jag ska bara repetera engelskan några gånger (redovisning imorgon). Sen är jag ledig resten av eftermiddagen/kvällen. ;)


Mysmåndag

Har legat i soffan i hallen och läst Eldens Hemlighet. Det är så mysigt att ligga där, vår hall är gjord av glas eller hur jag nu kan säga det... Jättestora glasfönster och en stor glasdörr ut till altanen + trädgården, så det känns som man är ute i regnet fast inne i värmen. Förstår ni?


Med en kopp varm choklad blir det ännu bättre.

Världens finaste och socialaste katt kom och värmde mig också. Sötnosen.

Kort vecka = lång helg

Nu är det bara 1 ½ skoldagar kvar till långhelg. Skönt, det behövs ju verkligen.
Idag har det varit en vanlig och helt okej dag. Tekniken var riktigt rolig, jag och Astrid (och Vickan som är i Kina nu) designar ett asballt hus som kommer finnas i framtiden enligt oss, det blir hur coolt som helst. Kanske kan visa bilder nästa vecka om jag har möjlighet.
När jag kom hem gjorde jag matten och nu sitter jag här trött och uttråkad. För trött. Jag bloggar om roligare saker senare, lovar. Nu ska jag vila. Puss.


Hit ska jag på onsdag! Längtar... :-)

Välgörenhetskonsert

Konserten i Vaxholm gick väldigt bra och det var kul att medverka + hjälpa barnen i Vitryssland (det är de som får pengarna). Innan konserten var jag med Astrid ett tag och när hon hade gjort sig i ordning så åkte vi till genrepet. Här bjuder jag på lite bilder!


Blev faktikst väldigt nöjd med frisyren, hihi.

Sötnosen på färjan.

Jag och Astrid.

Kram på dig bästis.

Sally. :-)

Sia är på bra humör!

Nästan hela tjejgänget, utom Sia som är fotograf.

Sen fick jag en röd blomma som belöning.

PS; Storasyster kom etta i pardisco i SM. Svensk mästare! Grattis, grattis!

Outfit, smink, hår

Nu har jag äntligen fixat i ordning mig. Att locka håret tog en timme ungefär och att sminka mig gick på 5-10 minuter. Astrid hämtar mig om en kvart. Här får ni se min outfit, mitt smink och mitt hår inför kvällen:


Jag har på mig kofta + väska från Zara, klänning från Odd Molly, skor från Nilson och mammas armband.

Håret lockade jag och satte sen upp luggen i två hårspännen. Smink; concealer, rouge och mascara.

Make-up and hair

Nu sitter jag nyduschad och har de kläderna som jag ska ha på mig ikväll. Ni får se outfit innan jag åker, om ni vill det? Nu är det bara smink och hår kvar att fixas. Hade tänkt köra på lockigt, om det inte blir för jobbigt att fixa. Och sminket ska väl vara "lagom", en naturlig look tror jag att jag kör på. Mascara, rouge och kanske en ljus ögonskugga.
Håret ska nu torkas och sen är det bara att sätta igång med resten. Ha det bra!


One, two, three, four

God morgon söndag!
Solen strålar precis som igår, och visst får jag lite sån där sommarlovs-känsla eller till och med Frankrike-morgnar-flashbacks. Gick ut på terassen, kände doften av nyklippt gräs och möttes av en stor och varm sol. Det brukade vara ljummet (dock lite varmare såklart) vid den här tiden när vi var i Frankrike. Och doften känner jag också igen. Ååh, jag vill tillbaka nu!

Nåväl, idag är det konsert som gäller. Vid 19 börjar konserten, och genrepet vid 17.40. Innan dess ska jag nog läsa ute i solen, göra NO-läxan och duscha. De sa att man ska ha på sig "det finaste man har i garderoben"... Svårt. Eftersom jag inte har något sådär riktigt fint. Jaja, det ordnar sig.


Japanskt körsbärsträd i Astrids trädgård. Bilden ger sommar-känlsa, inte sant?


Vill ha från Odd Molly


Tröjorna i mitten och till höger såg jag idag i Vaxholm, linnet är jag förälskad i. Jag tror det sitter lite bättre i verkligheten än vad det gör på modellen på denna bild. Den tjockare koftan till vänster i collaget har skitsnygga detaljer, bland annat med "mockacirklar" på armbågarna och volanger vid dragkedjan. Hur snyggt som helst. Vill ha! Gillar du Odd Molly?

Missa inte Eurovision

Efter Robinson kommer jag såklart slå på ettan, då är det ju dags för Eurovision. De flesta svenskar kommer nog sitta och heja på Malena Ernman, eller hur? Heja, heja!

Är lite sugen på att cykla ner till affären och köpa någon tidning bara för att ha något att göra. Och Non Stop, såklart. Älskar't! Så får det bli. CHIC eller Fredag?


Tid: 21.00, kanal: 1:an.

Underbar vän, underbar helg

Nu är jag hemkommen från Astrid. Hennes snälla mamma skjussade hem mig.
Har haft det supermysigt. På morgonen/förmiddagen åkte vi in till Vaxholm för att träna sångerna med orkesten, det lät väldigt fint så kom och kolla allihopa! Efter det tog vi en glass och strosade runt på Vaxholms fina små gator. Har sett ut några tröjor från Odd Molly och tre eller fyra jättefina armband som jag bara måste ha. Min helg än så länge har varit hur bra som helst. Hur har eran varit?


Fnitter hit och skratt dit.

Med det glittrande vattnet i bakgrunden.

I love you! :-)

Astrid firar att sommaren äntligen är här!

Kolla ögonfärgen. B-e-a-u-t-i-f-u-l.

Vi åt middag på den varma terassen.

Den fina kyrkan + orkestern.

Havet glittar, solen skiner och jag har en underbar vän.

Hemma hos Astrid

Hej bloggen!
Sitter hemma hos Astrid, hon sitter och asgarvar framför Madagaskar 2 med hennes småsyskon medan jag sitter och flinar åt hennes konstiga kommentarer, haha.
Ikväll ska vi mysa framför film med grönsaker och dipp framför oss, vi har hyrt Hairspray. Än så länge har den här fredagseftermiddagen varit väldigt rolig, och den kommer bli minst lika rolig resten av kvällen. Vi gick ner till den lilla butiken och köpte en cola medan vi stekte i den varma solen. Har även tagit lite foton som ni säkert får se imorgon när jag är hemma. Tidigt imorgon bitti är det genrep med orkester till välgörenhetskonserten som är på söndag, kom och kolla vettja. VVaxholms kyrka, 100 kronor/person. Kram på er!


Jag och Astrid som är sådana sömntutor... får nog lägga oss lite tidigare.

Inga flera prov i sjuan!

Yes yes yes, nu är alla prov i sjuan avklarade. Matteprovet gick hur bra som helst, och resten av proven är jag också väldigt nöjd med. Nu har jag allt varit duktig...
Efter skolan följde Astrid med mig hem. Och eftersom att vår bästis Victoria åker till Kina imorgon, bestämde vi oss för att köpa små "avskedspresenter". Så vi trallade ner till stationen och köpte lite godis, en blomma och ett kort. We'll gonna miss you honey!
Måste packa till volleybollturneringen som är imorgon i skolan. Och övernattningsgrejer för att jag ska sussa hos Basse imorgon. Puss och kram.

Fräscha naglar


Du behöver: Acetonsprit, oanvänd tandborse, ett nagellack du gillar och nagelbandskräm.

Mitt resultat.

Gör såhär: Börja med att ta bort gammalt nagellack med hjälp av en bomullstuss och acetonsprit. Sen tar du lite tvål på den oanvända tandborsten och skrubbar naglarna. Se till att naglarna blir torra och smutsfria. Efter det börjar du måla med valfritt nagellack (snyggt med starka färger enligt mig). Om du vill kan du sätta på lite nagelbandskräm när naglarna torkat. Nu har du snygga och fräscha naglar till våren!
P.S; Om nagellacket kommer utanför nageln, vänta tills det torkat och ta sedan bort det med tops och acetonsprit.

Onsdag

Hej!
Sitter med bärbara datorn och pluggar lite matte inför provet imorgon, känner mig säkrare nu än vad jag var förut, så det är skönt. Hoppas det går bra imorgon bara, det sista provet i hela sjuan!
Har inga bloggtankar just nu, men när jag har repeterat matten lite så lägger jag in ett eller två inlägg. Puss och kram.


En bild på mig sommaren 2007 i Finland. Ja, jag har varit ljusbrunett.

Flowerpower

Det är strängt förbjudet att låna/ta mina bilder utan tillåtelse!


Det typiska vårtecknet; vitsippor.

Denna bild har jag som skrivbordsunderlägg. Det är i mitten av en rosa tulpan.

En lila tulpan.

Vad heter dessa blommor då? Ingen blommexpert direkt...

Gult är inte fult!

Körsbärsträd. Dessa blommor tycker jag påminner om sommarlovet, speciellt när de doftar.

Fina bilder? Lite sommarkänsla sådär. Det är exakt en månad kvar i skolan - sen är jag friiiii... för några veckor i alla fall. Sommarlov älskar man.

Franska-prov - CHECK

Nu är det ett prov kvar och det är matten, sen är jag provfri i nästan två veckor för därefter kommer ett verbprov i engelska. Franskaprovet var ungefär som 6 sidors diagnoser (=ganska lätt). Ska pusta ut lite innan jag gör engelskaläxan.
Mycket med skolan nu, det har ni säkert märkt här i bloggen de senaste veckorna. Inte så roligt att läsa om kanske, så jag ska försöka skriva mer om era förslag. Vad tycker ni? :)

P.S; Jag är med och tävlar hos min vän om att bli "Veckans blogg", var med du också!

Måndag

Hejsan!
Vickan har precis gått hem, vi har pluggat lite franska (prov imorgon) tillsammans, det blir ju faktiskt lite roligare att plugga när man är två.
Blev glad när FRIDA damp ner i brevlådan, ska lägga mig och läsa den innan jag går och lägger mig. Känner mig nästan frisk nu, däremot har nästäppan inte gått bort än, men paps är och köper Nässpray Menthol, som fräter sönder snoret typ... Hehe. Känns det som i alla fall.

Ge mig en lyckospark till franska-provet imorgon! Två prov kvar, håll ut!


Really like it

H&M är bra på det här med bikinis. Det är nog främst där jag kommer köpa till sommaren. Den brun/guldiga som ni ser på bilden kommer jag defenitivt köpa i lila eller brunt, har inte riktigt bestämt mig. Vilken bikini tycker du är snyggast av de i collaget?


Som sagt, den bruna (eller lila) kommer jag köpa, kanske även någon av de högst upp. Do you like them?

Nästa köp - armband

Nästa gång jag är och shoppar ska jag kika efter armband. Jag ser mig själv en sommardag med ett par ljusa lite slitna short, en tunn vit t-shirt och massor med armband på handleden. Gärna 3-4 stycken. Helst i svart/guld eller silver/guld, men jag vill också ha stela armband i olika färgglada färger. Tänk att armband kan liva upp en vanlig outfit så mycket!
Vad tycker ni om armband?


(Collage av mig.) Dessa armband skulle jag gärna velat äga! Har du tips på butiker?

Söndag morgon

God morgon hörrni.
Mår lite bättre idag, som tur är. Inte så bra att jag kan umgås med folk eller vara ute och spela fotboll och hoppa studsmatta, men det är på bättringsväg, förhoppningsvis.
Sitter med pappas stora fleece ovanpå min rosa morgonrock, ska snart byta om till mjukisar. Jag har pluggat ett tag också, vi har franska-prov på tisdag, men jag tror inte jag behöver plugga så mycket mer. Det är inte speciellt svårt det där. Men lite repetition är bra.
Nu fryser jag så jag ska gå och byta om. Vi ses senare idag!


Inte riktigt frisk än


Jag och pappa åkte iväg för att köpa tidningar, godis, ipren och halstabletter till mig.

Efter lite läsning i CHIC och några godisbitar mår jag lite, lite bättre. Huvudet värker fortfarande, är täppt i näsan och halsen gör fortfarande ont, men förut var det värre. Får väl hoppas att Fredag och flera timmars sömn gör så att jag mår bättre tills imorgon.
Sköt om er och sov gott!


Övernattning

Nu är jag hemma. Jag har nämligen övernattat med Vicke & Astrid. Vi har haft hur kul som helst även fast jag har varit lite småkrasslig (sjuk). Kollat på filmer, spelat in en film - Äntligen hemma, lagat mat, skrattat och pratat. Orkar inte berätta sakerna i detalj, men bilder bjuder jag som vanligt på.


En väldigt oseriös bild (kanske för att vi alltid är oseriösa..).

Vi var skiträdda för en katt som hoppade upp på oss och sprang efter oss, haha.

Jag älskar att umgås med dessa tjejer.

Söta Astrid och jag.

Världens sötaste bild på Vicke.

Vicke vaknade tidigt som sjutton, jag och Astrid är nog små sömntutor.

Hinner inte ladda över mer bilder. Jag och pappa ska åka till ICA för att köpa tidningar och något gott till mig. Jag är ju faktiskt sjuk.

NO-prov - CHECK

Ännu ett till prov är nu avklarat. No-provet gick super, skönt att det är över nu. Imorgon väntar engelska-provet. Väldigt skönt att det är ett terminsprov, alltså ingenting som man kan plugga till. Har kollat igenom gramatiken och känner mig säker på det mesta.
Efter skolan gick Astrid, Denise och Vickan hem till mig där vi åt mellis innan jag, D & A drog vidare. Vi tränar till en välgörenhetskonsert, pengarna går till barn som har det svårt i Ryssland. Känns jättebra att vara med och hjälpa de som inte har det lätt. När sången var slut spelade vi (jag och tjejerna som var med på sången) in en film, det var väldigt kul kan jag lova!
Nu ska jag duscha. Kram.

I'm ready to do the test

Nu har jag och pappa gått igenom alla sidor som vi har prov i imorgon. Känner mig rätt så säker på allt, så jag hoppas att det här går bra! Ni får önska mig lycka till - igen.
Här näst väntar ett supervarmt bad och avslappning. Äntligen. Efter regn kommer solsken. Typ... Puss på er!


Nja, inte riktigt så här lyxigt men det är känslan som räknas.

Wednesday

Hej!
Det har varit en riktig fotbollsdag för mig idag. Vi spelade match klockan 10-11, som tyvärr inte gick något vidare. Motståndarlaget spelade faktiskt riktigt fult, de var även fotbollsklass och spelar tillsammans i "vanligt" fotbollslag (inte bara i skolan), men de fick 3 gula kort som belöning. Jag tycker vårt lag spelade riktigt bra för att spela första gången tillsammans.
På idrotten var det fotboll igen, som gick bättre. Väldigt roligt och varmt eftersom solen stekte som bara den just vid den tiden (nu är det regnigt och grått).
Har läst igenom några sidor till NO-provet. Det är framflyttat tills imorgon, så jag hoppas jag får lite hjälp av pappa med det jag inte förstår.
Har ni haft en bra dag? :)


Jag och bästa Erika påväg till matchen.

Genrep

Hello gorgeus!
Ännu en skoldag över, men dagen fortsätter från klockan 18.30 till klockan 21 ungefär, vi ska nämligen ha konsert i skolan eftersom jag går i musikklass.
Vi har haft genrep i 2 ½ timmar, när jag kom hem pluggade jag lite NO och nu har jag precis tvättat håret. Ska sminka mig, plugga lite till, läsa bloggar och äta "middag" (en macka eller frukt) innan jag drar iväg. Får se om jag hinner blogga senare, men jag tror inte det pga att DH börjar dirket efter konserten. Vi ses i alla fall imorgon. Puss och kram!

P.S; Jag spelar skol-dm imorgon i fotboll, vill du vara vänlig och ge mig en lyckospark?

Bakningen då?

Nu har jag tränat och tagit ett bad med massa skum i. När jag låg där lugn och avslappnad i badet så kommer jag på "SHIT! JAG MÅSTE BAKA TILL KONSERTEN IMORGON!". Men jag orkar inte ställa mig och baka klockan nio, då blir väl kakan klar vid tio eller något, och det är något jag verkligen inte har lust med... Men jag är kanske tvungen?
Fan, jag är tvungen. Okej, baka blir det då. Kanske. Jag orkar inte, jag har inte lust. Vill lägga mig i sängen och läsa egentligen. Men shit, nu babblar jag på sådär igen. Hejdå! Baka Julia.


Det får bli chokladmuffins som vanligt.


En ny vecka

Skolan idag flöt fram fort som bara den. På idrotten åkte vi streetsurfing och det var faktiskt väldigt roligt (och svårt). Har ni åkt det någon gång? Resten av lektionerna var inte heller jobbiga, så den här måndagen har varit oväntat bra.
Jag ska sätta mig och läsa igenom sidorna till NO-provet en snabbis och senare ikväll är det dags för träning. Kram!


Streetsurfing. Någon som har åkt detta?


Efter träning

Cykeltur, hemmaträning och Friskis & Svettis. Nu har jag precis duschat, ska väl snart äta middag tror jag och sen kolla på Gossip Girl och Wipeout. Söndagar = tv-kväll.
Imorgon blir det en lång dag, skolan börjar klockan 8 och slutar vid halv fyra. Direkt när jag kommer hem måste jag göra NO-labbrapporten och plugga till provet som är på fredag. Och vid 19.20-20.40 är det Friskis träning. Förstår ni då vad jag menar med lång dag?
Nu ska jag packa idrottskläder tills imorgon. Kram! :)


Matthew Williamson for H&M



Har ni klickat in er på Matthew Williamson for H&M? Jag gillar några av outfitsen, mest den ovan. Vad tycker ni om kläderna?


Good morning

Söndag. Min dag kommer bestå av träning och film. Är ändå lite stressad över att jag inte har gjort NO:n som är till på tisdag, en labbrapport som jag verkligen inte fattar någonting av. Hoppas att någon kompis kan hjälpa mig med det.
Jag ska i alla fall träna på träningscykeln här hemma och göra några övningar som stärker rygg, mage och ben. Och för att inte bli uttråkad kollar jag på filmer, smart va? Har kollat på ungefär halva Yesman så den ska jag se färdigt, och sedan Dårfinkar & dönickar möjligtvis. Det blir ungefär 2 ½ timmars träning. Bäst jag sätter igång nu. Hugs.

Skansen i bilder

Hej! Anledningen till att jag inte har bloggat idag är att jag har varit på landet från 10 till nu, klockan 19. Vi arbetade i alla fall i trädgården hela dagen, det blev så mycket gjort och resultatet blev urfint.
Som jag lovade er igår så kommer nu några av bilderna jag tog igår på Skansen.


Bella, Ivve, storasyster och lillasyster var mitt sällskap.

Ivve älskade absolut fåglarna mest av allt.

Älgarna fanns som vanligt på plats.

Och en väldigt tam ekorre, som kröp upp på Ivves vagn när han sov.

Något nytt som Skansen inte haft förr är rävarna.

Stooora björnar.

Cool bild på en uggla när han precis hade fått mat (en stackars mus...).

Jag och lillsyrran åkte bilarna som var min favorit när jag var liten knatte.

Ivve var på världens bus- och myshumör när han vaknade igen.

Jag äter sockervadd.

Superfint träd (minns inte vad det heter) med ljusrosa blommor i på vägen hem.

Nu ska jag äta och sen blir det Robinson! Bloggar efter det eller i pauserna. Puss.

Hemma hos moster

Hej bloggen!
Jag sitter vid Bellas snygga MacBook, vi sitter och kollar på humorgalan, käkar godis och en nybadad Ivve kryper fram och tillbaka på mattan för att stänga av tv:n, hehe. 
Dagen har varit hur mysig som helst, jättefint väder hela dagen. Vi har kollat på alla fina djuren, fikat, pratat och tagit massa kort. Har ju inte bilderna på den här datorn, men imorgon får ni se bilder som jag har tagit idag. Vad har ni gjort idag? Visst har vädret varit härligt?

Bilder från valborg


M var stolt över att hon kunde stå på händer, hehe. Applåder!

Tjejerna på väg ner till brasan. Lite cool bild va?

En ganska frusen Julia.

Systrarna (våra gäster).

Det var dimma ovanför vattenytan.

Fin himmel vid sjön. Man ser en pyttebit av brasan till vänster om bilder.

Självklart gick vi ner till brasan också!

På väg hem.

Tåget går om 20 minuter, dags att klä på mig ytterkläder. Puss!


Första maj

God morgon på er!
Idag är det första maj, tänk vad tiden går snabbt. Snart är det ju sommarlov.
Dagens planer idag är SKANSEN, med lillkusinen Ivve. Han kommer älska stället. När vi var på vårt landställe förra helgen så bosatte sig en tjäderhöna (!) hos oss, så otroligt närgången (och läskig enligt mig), men Ivve älskade den. Han ville klappa den och bära den och springa efter den, och varje gång han såg den skrek han "däh" och pekade med fingret på den. Sötis.
Jag ska klä på mig och sminka mig lite innan vi drar till tåget. Vad ska ni göra den här underbara första maj?


Den konstiga men väldigt vackra tjäderhönan...

Förresten, innan jag åker till stan får ni se bilder från gårkvällen!


RSS 2.0