Bilder från Småland

Här kommer nu bilder från Småland. Astrid Lindgrens värld var nog ändå resans höjdpunkt, så himla gulligt alltså. Vi har även åkt till Bullerbyn och kikat på dem gulliga husen osv. Massage med mams på lördag morgon, 70-årsfirande på söndagen. Bilresorna ägnades åt plugg. Pussar på kusinen. "Shopping" eller nåt i Vimmerbystad. En kort sammanfattning bara... Nu bjuds det på massa bilder!


Själva "city" i Vimmerby. Lite skillnad mot Stockholm kanske? Men gulligt var det!

Känner ni igen det från filmen? Lotta på Bråkmakargatan, hihi! Till vänster tant Bergs & Lottas hus.

Min söta lillasyster och jag på Bråkmakargatan.

Hejdu jätte!

Jag i miniatyr-Vimmerby.

Lillan och jag på Pippis stora häst.

Emil i Lönneberga.

Minismå möbler eller vad säger ni? Jag ser ut som Nils Karlson Pyssling...

Hehe... lillan som Emil och jag som Ida.

Söta Bullerbyn!

Väääääärldens sötaste älsklingskusin.


Backibacki


Jacka Vila, tröja Ann-Sofie Back, jeans Dr Denim, (ny) halsduk JC, väska MQ, skor Vagabond.
Egentligen skulle jag ju börjat blogga igen helgen som gått. Men i Småland fanns inget internetgrejs, men nu kommer jag nog börja uppdatera oftare igen, hoppas jag! Senare ikväll får ni se bilder från lilla Småland förhopningsvis. Kramar!


Julia åker till Småland

Äntligen är denna stressiga vecka över. SO-provet gick sådär, men jag är nöjd ändå. Engelska-provet gick däremot toppenbra. Idag åker jag till Småland för att fira min morfars sambo som fyllt år, kommer hem på söndag. Jag har mycket plugg med mig, och datorn är faktiskt även med denna gång. Inte för att blogga dock, utan för att plugga. Men kanske hinner jag skriva några inlägg ibland! Det är bara att kika in. Ha det bra så ses vi säkert snart. Kram!


"Bloggpension"

Något ord som jag, Erika och Amanda kom på idag, haha...
Japp, jag tar en bloggpaus har jag bestämt mig för nu. Vet fortfarande inte hur länge, men jag skulle gissa till denna stressiga vecka är över. Önska mig lycka till med prov, inlämningar, läxor och allt vad det är, så hörs vi when I'm back on track. Puss!


Efter regn kommer solsken

Har pluggat nästan hela dagen, och har fortfarande mycket kvar att göra. Men det är slutpluggat för idag i alla fall, jag får fortsätta imorgon och i veckan!
Nu ska jag i alla fall belöna mig själv med att titta på Top Model och sedan gosa ner mig i sängen och läsa favorittidningen VR. Är med i en tävling där man kan vinna biljetter till Blog Awards! Det skulle vara så roligt att vinna dem. Här får ni en bild på mig med favoriten i högsta hugg!


I want to party

En snygg outfit från Topshop. Är så trött så collaget blev inte direkt snyggt... Men i alla fall så kommer bloggen inte uppdateras så mycket imorgon, bara så att ni vet. Funderar på att ta en bloggpaus till fredag, men jag får se. Meddelar er isåfall. Ha en trevlig kväll och sov gott folket!


Haircut


Ser ni någon skillnad? I profil ser det ju faktiskt rätt snyggt ut, men framifrån ser det helknasigt ut, eftersom jag inte har vant mig vid att ha kort hår. Det fula slitna är i alla fall borta och det är jag glad över. Nu ska jag vila och läsa en bok. Vi hörs senare! Pussisar.

TGIF... eller något


Kofta/jacka H&M, blus Zara, väska MQ, jeans Dr Denim, sjal Åhléns, vantarna är gamla, skor Converse.

Sista outfiten för veckan, hehe. Helg nu. Tjihoo! brukar jag skrika då, men denna helg kommer bestå av plugg till mestadels. Men visst är jag glad ändå. Har redan gjort franskaläxan och nästan hela matteläxan och håller på att pilla lite med engelska-arbetet. Ikväll ska jag äta middag hos min käraste mommo med släkten. Myspys! Vad ska ni hitta på i helgen?

Outfits hit och dit


Grå tröja från Crocker/JC, stentvättade jeansleggings Zara, linne H&M, skor Converse.

Det blir ju bara en massa outfits nu förtiden, gud vad tråkig jag är. Men ni ska bara veta hur mycket det är i skolan just nu. Jag är stolt bara jag klarar av dem här veckorna till höstlovet. Men får ju inte heller glömma fritiden... Nu ska jag göra mig i ordning för natten. Sov gott!

Shoppinglycka


Två jättesköna och fina sjalar från H&M, 99 kronor/st.

Söt blus från H&M divided, 149 kronor (dålig bild, ser bättre ut i verkligheten).

T-shirt med tryck "Rolling Stones", 99 kronor (!).

Och sist men inte minst, min fina jacka. Finns att köpa på Vila för 799 kronor.

Det var alltså mina senaste shoppinginköp. Nu sticker jag iväg till träning. Kramar!


Dagens klädval


Supemysig kofta från H&M divided, mörka jeans från Dr Denim, svart t-shirt H&M, skor Fred Perry.

Har pluggat en stund och tar en liten paus mitt i alltihop. Ikväll är det träning och om ni är duktiga på att kommentera kommer kanske lite nya shoppinginköp upp senare! ;-)


It's all about the school

För mycket läxor, alldeles för mycket. Prov och inlämningar också... Alltså mindre tid till att blogga. Funderar på vad jag ska göra med bloggen, pausa eller bara inte blogga lika ofta? Jag måste tänka på att skolan faktiskt går först i troligtvis alla lägen (?). I alla fall bjussar jag på dagens outfit.


Vit tröja från Zara, svarta chinos från Wera/Åhléns, kofta/jacka från H&M, skor Fred Perry.


Black and pink


Ljurosa/lila t-shirt från American Vintage, svarta jeans från Zara, kofta från MQ, armband Pearls for girls.

Nu blir det middag och sedan träning. Visar dagens shopping senare om jag hinner!


You asking, I answer

Det allra bästa du vet?
Att känna lycka, frihet, vänskap och kärlek. Jag älskar även att resa utomlands, umgås med min familj, ha myskväll med tjejkompisarna och bara ta det lugnt.

Det värsta du vet?
Hm... Att vara sjuk, personer som är falska och oartiga och att inte få den sömn jag behöver (hehe).

Bästa ämnet i skolan?
Det ligger mellan idrott och drama. Jag älskar både att träna och att spela teater. Så det är nog båda!

Bästa läraren?
Min musiklärare Mary, helt klart. Hon lär ut så himla bra och är otroligt duktig på musik.

Favoritaffär (inte bara kläder, utan rent allmänt)?
Jag har alldeles för många favoritaffärer. Men kläd- och skomässigt är det Zara, Vagabond, MQ och U-turn bland annat.

Favorit i IDOL hittills?
Jag är inte sådär jätteinsatt i Idol än, eller jag kommer i alla fall inte ihåg namnen. Daniella, Mariette och han med de coola glasögonen var bra i alla fall (resten minns jag inte).

Bästa vinnarlåten i IDOL under alla år som gått?
Som sagt, jag är inte insatt så mycket i detta program, även om jag alltid kollar på det. Minns inte en enda vinnarlåt just nu, så tyvärr har jag inte något svar på denna fråga.

Vad vill du bli när du blir stor?
Åh så svårt. Jag har faktiskt ingen aning. Det skulle vara grymt coolt att vara en känd klädstylist eller designer, men det är bara en dröm.

Favoritplagg i garderoben?
Mina Dr Denim-jeans som jag har haft några år, väldigt många tröjor, mina leggings med dragkedja upp till knäna och min mysiga färgglada kofta från H&M.

Anledningen till varför du bloggar?
Anledningen till varför jag började blogga var för att det var en uppgift på datalektionen i 6:an att skapa en blogg, sen dess har jag verkligen tyckt om att blogga. Att visa upp min stil och att skriva av mig är min grej liksom.

Film du alltid gråter till?
Det var en rolig fråga eftersom jag att jag absolut verkligen inte kan gråta till filmer. Det skulle vara ett "mirakel" om jag någonsin grät till en film.

Tre egenskaper som beskriver dig bäst?
Det kan nog egentligen inte jag säga, utan de som känner mig. Men ungefär såhär: Att jag ger alla/de flesta en andra chans, att jag gillar att visa upp mig och min stil och att jag uppskattar allt jag får (kärlek som kläder).

Dina absoluta favoritintressen?
Att shoppa, vara med vänner och att träna.

Din favoritfärg?
Jag har faktiskt ingen. Men lila, grått och blått är ofta snyggt (beroende på var det används).

Ditt favorit "Vicke-och-Julia skämt/språk"?
Haha! Alla, men de gamla är ju för roliga att "titta tillbaka på". Som till exempel när man petar på någon och den somnar (jag vet, jag och Victoria har helt klart knäppast humor).

Drömresa?
Min drömresa, att åka till New York, har gått i uppfyllelse! I november åker jag. Sen vill jag också besöka London igen, har varit där en gång förutom och jag är totalkär i den underbara staden alltså. Paris också, såklart!

En grej du måste ha gjort innan livet är slut?
Åkt på värsta lyxresan med någon/några jag verkligen tycker om. Skämma bort mig själv överdrivet mycket och slösa hur mycket pengar som helst, hihi.

Hur lång är du och hur mycket väger du?
Jag är ungefär 168 cm. Vad jag väger är en ointressant fråga tycker jag.

Kan du göra ett klipp där du pratar, vill nämligen veta hur din röst låter!
Jag har försökt göra videoinlägg, men tyvärr så är det något knas med mina datorinställningar så det går inte att visa videoklipp.

Kan du lägga upp en bild på vad du äter till frukost?
Det är kanske inte så himla intressant, eftersom jag oftast inte äter frukost. Det är inte för att jag inte hinner eller någon annan anledning, men jag är helt enkelt inte hungrig på morgnarna och har svårt att få i mig någonting då. Men jag tränar på att äta frukost varje dag, och just nu brukar jag dricka drickyoghurt för att "mjuka upp".

Hur mycket gillar du skolan på en skala 1-10 om 10 är det bästa? Svara ärligt!
Det är svårt faktiskt. Ibland kan jag avsky skolan pga att det under vissa perioder är otroligt mycket läxor, plugg och prov. Men i övrigt tycker jag faktiskt om skolan ganska mycket. Jag gillar att lära mig nya saker, även om koncentrationen alltid måste vara på topp. En 7:a kanske.

Hoppas ni blev nöjda med svaren. Nu ska jag göra i ordning mig för natten. Sov gott bloggen!


Cold as ice


Hela jag fryser som bara den. Speicellt händerna, som är iskalla. Jag har i alla fall klätt på mig mina gosigaste myskläder, och nu ska jag krypa ner i soffan med en varm filt och läsa favvotidningen. Tror jag skippar centrum idag faktiskt. Men VR tackar man aldrig nej till. Vi ses senare!

Another sunday


Foto: Storasyster, Motiv: Jag i början av sommaren, (slumpmässig bild).
Idag blir det pluggdag såklart. Söndagar förknippas ju typ med läxor och allt vad skolan innebär. Jag ska försöka börja så snart som möjligt. Lite senare ska jag och syrran in till centrum och kika lite. Och därefter blir är det Friskis. Så vi får se hur mycket bloggen håller sig uppdaterad, hoppas jag hinner svara på frågorna senare. Men vi får se vad som händer. Bye.

Huvudstaden och Pizza Hut

Denna dag har varit supermysig. Jag, Astrid och Vickan åkte in till stan där vi kollade i affärer en liten stund. Dock hade vi inte speciellt mycket tid och dessutom var det otroligt mycket folk, så vi hann inte gå i många butiker. Själv köpte jag faktiskt ingenting. Sedan åkte vi till min fina moster och Ivve, där vi fikade, pratade och busade! Efter ungefär en timme åkte vi vidare till Pizza Hut och käkade middag. Vi satt på deras uteservering och det var riktigt trevligt. Pratade om allt möjligt och fick skrattanfall till slut så att våra magar gjorde ont. Tog inte så mycket bilder, men här är några...


Jag och Vicke gillar våra converse.

Vickan och Astrid på väg till moster och kussen.

Mina små sötisar!

Astrid på Pizza Hut.

Mumsiga små (men otroligt mättande) pizzor.

Vicke med mysig filt runt sig.

Jag och Vicke utanför den stora godisaffären.


Outfit for today


Marinblå väst från Tosphop, tröja från Bik Bok, jeansleggings från Zara, skor Converse.
Den här dagen kommer bli hur bra som helst! Jag och vänner ska in till staden och shoppa, hälsa på min fina moster och busiga Ivve, fika och äta middag. Möjligtvis hörs vi ikväll, eller också imorgon - med många bilder! Ha en strålande lördag folket.


Good morning saturday


Foto: Jag, Motiv: Godisskålen förra veckan (lördag=godis), ©copyright.
God morgon. Tidig lördagsmorgon här som varje lördag, dags för träning. Vi hörs när jag är hemma!

Klicka här för att komma till frågestunden.

Självklart kör vi frågestund



Har fått lite önskemål om att ha en frågestund så snart som möjligt, så självklart kör vi på det nu när det är helg och allt! Fråga det som faller dig in, hur många frågor du vill osv. Jag ska försöka svara på frågorna antingen på söndag kväll eller någon gång nästa vecka! Fråga på nu.


I like that it's friday today


Randig stor tröja från Gina Tricot, jeans från G-star, skor Converse, ring köpt i Palma.

Det blev en väldigt avslappnad outfit idag, orkade inte fixa till mig så mycket. Idag efter skolan följde Pikan med hem. Roligt som vanligt! Spelade fotboll, köpte klubbor, pyntade träd och lekte blindbock. Helt vanlig dag med Erika om man sammanfattar det hela. Och nu är det fredag = helg!


Idol 2009 right now


Foto: Jag, Motiv: Blommorna som när som helst kommer vissna, (oredigerad).
Nu är det dags för Idol! Natti bloggen.


One month left


Rosa tunika från Vero Moda, svarta leggings från Zara, skor från Fred Perry, halsband Thomas Sabo.

Halsband med pusselbit - "Does it fit?" står det på den. Från Thomas Sabo.

Skönt att alla läxor är gjorda, ska bara repetera engelskan en snabbis. Men sen kan jag bara ta det lugnt och vila. Det är inte ofta man hinner med det. Träning ikväll också. Och en månad kvar till min födelsedag! Inte himla långt kvar ändå, typ...


090909


Grå oversize tröja från Zara, svarta jeans från Zara, skor Fred Perry, skärpet är mammas (köpt i Indien).


Blåbärsmuffins


Lillsyrran hade bakat blåbärsmuffins i skolan/fritids. Hur goda som helst, med ett kallt glas saft till det. Lyx-mellanmål kanske man kan kalla det. Kvällens planer; Franskaplugg, träning och Idol på tv.


They are mine


New shoes from Vagabond, för tusenlappen. Har kikat på dem ett tag och idag slog jag alltså till. Hur snygga? Mycket snygga, tycker jag alltså. Tack världens bästaste pappa. ♥


One step closer


Svart tröja Kookaï, ljusblå jeans Dr Denim, halsband H&M.

Tisdag alltså. Hyffsat kort dag i skolan, några läxor att göra, träning och Idol ikväll, nice. See you!


Monday


Halvtransparant tröja Zara, svarta jeansleggings Zara, skor Fred Perry + armband.

Denna jacka alltså, pappa har letat överallt i stan och jag har ringt runt till alla affärer i Stockholmsområdet. Ingenstans finns den. Bara i M och L kvar... Suck. Plugg står på schemat för mig och sedan träning. Orkar inte, egentligen. Hejdå!


America's next Top Model

Top Model 12 har börjat! Ett av mina favoritprogram. Såg nyss klart första avsnitten av nya säsongen. Det kommer säkerligen bli lika bra som de andra. Kollar ni också på ANTM?
Nu ska jag svara på kommentarer, läsa favoritbloggarna och sedan lägga mig och läsa. Natti!


Plugg på en söndagmorgon


Foto &redigering: Jag, Motiv: Träd + himmel.
Jag vaknade, åt frukost och slog upp matteboken. Det är nog den sämsta idén någonsin att göra matteläxa på en söndagmorgon. Min hjärna fungerar inte alls bra på den tiden. Får vänta tills pappa kommer hem så får han hjälpa mig med de sista talen. Idag vill jag också hinna med att träna, duscha, åka in till stan och köpa min kärleksjacka och vid 16 ska jag på kusinkalas... Hm, tror ni jag hinner med allt? Nepp det tror inte jag. Men ska inte sitta här nu, vi hörs lite senare!


Dagens shopping


Detta fick följa med hem idag. Jeansleggings och tröjor från Zara + bh från H&M. Förresten, är det någon som vet var VILA-jackan finns i storlek S, i Stockholmsområdet? Om ni vet får ni gärna skicka en kommentar med affär och var den finns. Skulle verkligen uppskatta svar! Kramar.

Jakten på mockajacka

Jag och pappa var som sagt i centrum idag. Jag visade honom den snygga mockajackan från VILA som jag tittat ut så länge. Prövade storlek XS och skulle ha en S. Såg att den fanns på kroken högst upp. Perfekt, den tar vi. Och så skulle jag fråga en expedit som kunde ta ner den, och just precis exakt då så kommer en tjej som tar ner den. "Ursäkta, är det någon som ska köpa den där?" frågar jag. "Ja, eller det är en tjej som ska prova den. Jag ger den till dig om hon inte vill ha den". Så stog jag och pappa och väntade i minst 15 minuter, medan tjejen i omklädningsrummet provar mellan strl S och M. Efter en evighet kommer expediten ut och säger att hon ska köpa strl S. Fan! tänker jag då. Går vidare till SALT, där finns den bara i L kvar. Vero Moda hade ingen alls och Dea Modehus hade bara storlek M. Så vi åker hem, jag är ledsen. Försöker hitta den på nätet, men den finns ingenstans. Jag får väl åka in till stan eller så, för jag måste måste måste ha den. Är man kär så är man...


Min nya kärlek. Snygg eller vad? (Bild lånad här)


Saturday today

Skönt med lördag. Började dagen med Friskis-träning klockan 10, har nyss duschat och ska snart få lite lunch i magen. Sen bär det av till centrum med daddy. Ska kika på lite behövande till hösten. Och sen ska jag kanske, kanske klippa mig. Beslutsångest på G. Egentligen vill jag ha långt hår, men hur snyggt är det egentligen när hela håret är slitet och risit som bara den? Klippa eller spara?


Ser ni hur slitna topparna är?


Bio med mamma & pappa


Foto & redigering: Jag, Motiv: Färgglada godisskålen i hallen.
Det blir en fredagskväll med bio. Jag, mamma och pappa ska se "Sommaren med Göran", verkar jättebra! Någon som sett den? Det kommer i alla fall bli en toppenmysig kväll med mina älskade föräldrar. Ha en bra kväll.


H&M training

Titta, titta vad jag hittade på H&M:s hemsida. Lite snygga träningskläder. Jag blev faktiskt imponerad. Prisvärt? Oh ja. Tightsen får du för 249 kronor och den snygga grå fleecen kostar även den 249 kronor. Perfekt till skidresa i vinter ju. Men just nu är min favorit byxorna längst ner, 199 kronor för dem (!). Gillar ni H&M:s träningskollektion?


Helg, helg älskade helg


Foto: Jag, Motiv: Blomma.
Wihoooo. Jag är nog lite kär i ordet helg. Så himla skönt att veckan är över, och att den gått så snabbt. Kvällen innebär alltså bara massa slapp, vila, läsning, godis och mys. Vad ska ni göra ikväll?

Dancing in the moonlight


Foto: Jag, Motiv: Fullmånen i tisdagskväll, (oredigerad).
Idag har det hunnits med en 4 km löprunda, in till stan med mamma för att köpa en stol, repetera lite engelskaglosor, duschat och ätit god middag. Imorgon är det fredag, wihoo! Nu ska jag surfa runt lite på nätet innan jag går och bäddar ner mig i mitt prinsesstäcke. Nattinatti.

You played with my heart


Grå kofta Zara, tröja Bik Bok, strumbyxor Bik Bok, väska MQ, skor converse.


Löpning istället för Friskis

Ändrade planer, blir ingen Friskis & Svettis idag tyvärr. Istället tar jag en joggingrunda, vi hörs ikväll!


Det här saknar man... På landet. Tog en joggingrunda och hoppade i havet efteråt.

Umberella

Hemma från en kort skoldag, slutade 14.10. Nu ska jag svara på kommentarer, läsa bloggar, göra lite läxor och senare ikväll till Friskis. Hörs innan träningen!
Enda bilden som man såg någorlunda på (resten var så suddiga).
Färgglad kofta Modström, svart linne H&M, lackleggings Bik Bok, skor Fred Perry, armband Glitter.

Perfect pink


Sött så sött. Eller ska man säga snyggt? Gillar verkligen den vänstra. Och hur mysig ser inte den stora halsduken till höger ut? För mycket hösttankar Julia. Det är långt kvar till halsduk ju... eller?
Vad tycker ni om dessa outfits?


Already september

Tänk att det redan är september... Vi hade ju nyss sommarlov. Men nu går vi in i mörkare tider, kyliga och regniga dagar och löven blir gul/orange/röda (nåväl, snart i alla fall). Plockar fram en dagens.


Svart tröja Ann-Sofie Back, grå/svarta jeans Zara, svart väska MQ, ballerinaskor Nilson, halsband H&M.

RSS 2.0